Zoek naar zwemlessen bij jou in de buurt

Alle zwembaden

Introductie

 

Of je nu volledig vitaal of minder fit bent, het zwembad biedt altijd uitkomst. Wil je sportief bewegen, aan je conditie werken of heb je medische redenen om te zwemmen? Het zwembad biedt al deze mogelijkheden. Zoek je ontspanning, gezelligheid of sociale contacten? De activiteiten in het zwembad brengen voor elk wat wils.

Genoeg redenen om regelmatig in het water bezig te zijn. Bekijk de activiteiten, zie wat het voor je gezondheid doet en lees de tips.

Activiteiten voor senioren

 

Sportieve senioren
Het zal je verbazen wat er allemaal in het zwembad kan. Uiteraard kun je er dagelijks terecht voor banenzwemmen, ook op speciale (rustige) uren. Dit is een geliefde bezigheid van sportieve senioren. Maar ook groepsactiviteiten zijn er in soorten en maten: je kunt meedoen aan de aangeboden activiteiten in het wedstrijdbad of in het lekkere warme water van het recreatiebad.

Wat is er mogelijk?
Wist je bijvoorbeeld dat fietsen, ook wel Aquacycling genaamd, steeds vaker wordt aangeboden? En naast Aquarobics en Aquajogging is er ook een seniorenvariant; Aquafitness voor senioren. Laat de diverse benamingen zoals Fifty fit, Meer Bewegen voor Ouderen, Seniorenfit zwemmen en 50+ gym je niet in verwarring brengen.

Over de oefeningen
Tijdens de speciale seniorenlessen oefen je activiteiten uit het dagelijks leven. Denk bijvoorbeeld aan oefeningen met zitten en staan om makkelijk uit een stoel te kunnen komen. Of oefeningen met reiken en strekken.

Gezinsuren
Kom als opa of oma samen met de kleinkinderen gezellig naar het zwembad, bijvoorbeeld tijdens de aparte gezinsuren die ieder zwembad presenteert.

Gezondheid


Bewegen in water
Dat zwemmen goed voor de gezondheid is, hoeven we je niet te vertellen. En je weet vast ook wel dat je geen last hebt van de zwaartekracht in het water. Dit betekent dat het een plezier is om oefeningen in het water te doen. Je gebruikt veel spieren maar ondervindt weinig hinder, omdat de schokbelasting minimaal is. Activiteiten in het water maken je lenig en geven je kracht en uithoudingsvermogen.

Revalidatie
Door rugproblemen kun je veel sporten niet meer uitoefenen, in het water lukt dit juist wel. Daarom sporten veel mensen met medische klachten in het water. Revalidatie na een ongeluk of operatie kan prima tijdens seniorenzwemmen. Maar zorg dat je niet in de problemen komt, beoefen nu al een van de watersporten om in goede gezondheid te blijven. Blijf bewegen om gezond oud te worden.

Samen zwemmen
Ook het sociale aspect is belangrijk om lekker in je vel te zitten. De uren speciaal gericht op senioren zijn bovenal gezellig.

Ziektekostenverzekering
Een aanvullende zorgverzekering geeft vaak zelfs een vergoeding wanneer je om medische redenen gaat zwemmen. Raadpleeg je ziektekostenverzekering voor de voorwaarden.

Tips


De kracht van water
· Door de opwaartse druk van het water is de belasting voor spieren en gewrichten minimaal, je wordt aangenaam soepel door de oefeningen.
· Ook als je niet kunt zwemmen, kun je gewoon meedoen met bewegen op muziek in behaaglijk warm en ondiep water.
· Revalidatie na een blessure, val of operatie kan goed in het zwembadwater.
· Oefeningen in het water bevorderen het bewegen in het dagelijks leven.

Ontspanning
· Na inspanning, volgt ontspanning. Door een heerlijk fit gevoel slaap je ook nog eens beter. Slaapklachten zijn verleden tijd.
· Regelmaat houd je in het ritme, kies voor een activiteit die bij jou past.
· Seniorenzwemmen is voor iedereen goed vol te houden.
· Water heeft een ontspannende werking.

Gezelligheid
· Na afloop is er koffie of thee in het restaurant.
· Geen zin om alleen te gaan? Zoek een zwemmaatje.
· Geen geraniums na je pensioen: duik, spring of stap het zwembad in.

Aanmelden voor zwemles?
Wil je je aanmelden voor een zwemles? Dat kan ook bij ons.
Meld je aan voor een zwemles bij een zwembad in de buurt. aanmelden zwemles

Over zwemmen.nl

Wat is zwemmen.nl en waarom is het er?

Zwemmen.nl geeft informatie over zwemmen én alle zwembaden in Nederland. Vind gemakkelijk een zwembad bij jou in de buurt en lees de beoordelingen van andere bezoekers. Ben je op zoek naar nog meer zwemplezier? Onder het kopje 'Evenementen' zie je in één oogopslag welke leuke activiteiten er in de zwembaden worden georganiseerd. 

Zoek een zwembad

Zoek eenvoudig een zwembad bij jou in de buurt met de zwembadzoeker op de homepage. Vul een plaatsnaam in en krijg direct een overzicht van nabijgelegen zwembaden. Je kunt ook specifieker zoeken op activiteiten of faciliteiten, zoals banenzwemmen en zwemles. Per zwembad vind je informatie over de openingstijden, de aangeboden faciliteiten en beoordelingen.

Babyzwemmen

Zoek je informatie over babyzwemmen? Op zwemmen.nl lees je alles over deze leuke activiteit in het zwembad. Zo kom je alles te weten over de voordelen van babyzwemmen en vind je er tips voor een onbezorgde zwemervaring.

Verenigingszwemmen

In en om het water zijn veel verenigingen actief. Denk bijvoorbeeld aan waterpolo-verenigingen en verenigingen voor wedstrijdzwemmen. Op de pagina’s van verenigingszwemmen zie je welke verenigingen er zijn, en met de verenigingszoeker vind je alle verenigingen bij jou in de buurt.

Zwemles

Op de zwemles pagina’s vind je alles over het Zwem ABC en de eisen die aan de zwemdiploma’s worden gesteld. Ook vind je hier informatie over de zwemlessen die volgen op het Zwem ABC. Op de speciale zwemleraar pagina kun je de vorderingen van jouw kind op zwemles volgen.

Seniorenzwemmen

Zwemmen is voor iedereen leuk. Of je nu volledig vitaal bent of wellicht wat minder fit. Ook met een medische indicatie kun je prima in het zwembad terecht. Op de seniorenpagina’s van zwemmen.nl vind je informatie over gezondheid en speciale activiteiten in het zwembad voor senioren.

Entertainment

Ben je op zoek naar leuke activiteiten in het zwembad? Op de entertainment pagina vind je een agenda met de leukste activiteiten in de Nederlandse zwembaden. Of je nu op zoek bent naar een spetterende wateractiviteit of graag topprestaties van andere zwemmers ziet; met één muisklik vind je de activiteiten in het zwembad bij jou in de buurt.