Alkmaarse Ryan haalt 13 zwemdiploma's

Alkmaarse Ryan haalt 13 zwemdiploma's

17-03-2016

Nadat hij eerst zijn zwem-ABC had gehaald, wilde Ryan nog niet stoppen met zijn favoriete bezigheid. Daarom besloot hij ook voor alle drie de zwemvaardigheidsdiploma's te gaan, gevolgd door snorkel- en survivalzwemlessen, goed voor nog eens 6 zwemdiploma's. De reeks werd afgemaakt met het ultra-zware ‘Survival Master’-examen, wat een totaal van 13 diploma's opleverde.

In eerste instantie ging Ryan op zwemles omdat het, zoals voor alle kinderen, 'gewoon belangrijk' was om je goed te kunnen redden in het water. Maar hij genoot zo van het water en van het contact met zijn klasgenootjes en de badmeesters, dat hij niet wilde stoppen. Inmiddels kent iedereen in het zwembad hem.

Eind vorig jaar haalde Ryan het laatste zwemdiploma binnen en dat vierde hij groots in zijn vertrouwde zwembad Hoornse Vaart. Een mooi moment om te stoppen, vindt hij. Het is welletjes geweest, tijd voor iets anders. Maar van het water kan Ryan geen afscheid nemen. Daarom oriënteert hij zich nu op duiklessen.

Bron: www.rtvnh.nl

Andere nieuwsberichten

Bekijk andere gerelateerde nieuwsberichten

Waterrat Pauline (5) haalt zesde zwemdiploma

Pauline Boon kun je met recht een waterrat noemen. De Rozenburgse is nog maar 5 jaar oud maar haalde gisteren al haar zesde zwemdiploma. En dat heeft zwemjuf Jessica nog nooit eerder meegemaakt.

Jongen (6) met dwarslaesie behaalt A-diploma

De 6-jarige Jamie Beckers zwemt zaterdag af voor zijn A-Diploma. En dat mag gerust een hele prestatie genoemd worden.

Zeemeerminnenzwemles in Beek

​De acht deelnemers aan de cursus leren in vier lessen sierlijk zwemmen met een kleurrijke zeemeerminnenstaart. Ook leren ze hoe ze langer onder water kunnen blijven en hoe ze veilig zwemmen met de speciale zeemeerminnenstaart. Na vier weken krijgen ze een diploma.

Aanmelden voor zwemles?
Wil je je aanmelden voor een zwemles? Dat kan ook bij ons.
Meld je aan voor een zwemles bij een zwembad in de buurt. aanmelden zwemles

Over zwemmen.nl

Wat is zwemmen.nl en waarom is het er?

Zwemmen.nl geeft informatie over zwemmen én alle zwembaden in Nederland. Vind gemakkelijk een zwembad bij jou in de buurt en lees de beoordelingen van andere bezoekers. Ben je op zoek naar nog meer zwemplezier? Onder het kopje 'Evenementen' zie je in één oogopslag welke leuke activiteiten er in de zwembaden worden georganiseerd. 

Zoek een zwembad

Zoek eenvoudig een zwembad bij jou in de buurt met de zwembadzoeker op de homepage. Vul een plaatsnaam in en krijg direct een overzicht van nabijgelegen zwembaden. Je kunt ook specifieker zoeken op activiteiten of faciliteiten, zoals banenzwemmen en zwemles. Per zwembad vind je informatie over de openingstijden, de aangeboden faciliteiten en beoordelingen.

Babyzwemmen

Zoek je informatie over babyzwemmen? Op zwemmen.nl lees je alles over deze leuke activiteit in het zwembad. Zo kom je alles te weten over de voordelen van babyzwemmen en vind je er tips voor een onbezorgde zwemervaring.

Verenigingszwemmen

In en om het water zijn veel verenigingen actief. Denk bijvoorbeeld aan waterpolo-verenigingen en verenigingen voor wedstrijdzwemmen. Op de pagina’s van verenigingszwemmen zie je welke verenigingen er zijn, en met de verenigingszoeker vind je alle verenigingen bij jou in de buurt.

Zwemles

Op de zwemles pagina’s vind je alles over het Zwem ABC en de eisen die aan de zwemdiploma’s worden gesteld. Ook vind je hier informatie over de zwemlessen die volgen op het Zwem ABC. Op de speciale zwemleraar pagina kun je de vorderingen van jouw kind op zwemles volgen.

Seniorenzwemmen

Zwemmen is voor iedereen leuk. Of je nu volledig vitaal bent of wellicht wat minder fit. Ook met een medische indicatie kun je prima in het zwembad terecht. Op de seniorenpagina’s van zwemmen.nl vind je informatie over gezondheid en speciale activiteiten in het zwembad voor senioren.

Entertainment

Ben je op zoek naar leuke activiteiten in het zwembad? Op de entertainment pagina vind je een agenda met de leukste activiteiten in de Nederlandse zwembaden. Of je nu op zoek bent naar een spetterende wateractiviteit of graag topprestaties van andere zwemmers ziet; met één muisklik vind je de activiteiten in het zwembad bij jou in de buurt.