Sportfondsenbad Amsterdam Oost (Amsterdam)

020-6650811
Land van Cocagneplein 44, 1093 NB Amsterdam
Sportfondsenbad Amsterdam Oost het is oudste Sportfondsen zwembad van Nederland midden in het hart van het mooie Amsterdam Oost. De unieke locatie van ons zwembad is veelzijdig en heeft een prachtige nostalgische uitstraling. Wat vroeger ooit een gasfabriek was is nu één van de oudste zwembaden van Amsterdam. Op 29 juni 2019 bestaat ons zwembad 90 jaar. 

Ons zwembad is voorzien van meerdere baden en men kan daarom voor bijna alle indoor wateractiviteiten bij ons terecht. Sportfondsenbad Amsterdam Oost kan hierdoor dan ook bijna alle lagen/doelgroepen van Amsterdam en omstreken bedienen. Zo heeft ons zwembad in deze regio ook een groot maatschappelijk belang.  

Sportfondsenbad Amsterdam Oost in een notendop:
- Wedstrijdbad
- Instructiebad
- Groot jacuzzi/bubbelbad
- Zwemles voor jong en oud (licentie zwem ABC)
- Schoolzwemmen
- Recreatiefzwemmen
- Banenzwemmen
- Ouder en kind zwemmen
- Zwemslag verbetering
- ClubAqua activiteiten zoals AquaJogging en AquaVitaal
- Saunaplein met o.a. Turks stoombad, Finse sauna’s, dompelbad en relaxruimte
- Disco zwemmen in de grootste natte kinderdisco van Amsterdam
- Ons zwembad is de thuisbasis van diverse zwemverenigingen en waterpoloverenigingen

Namens het gehele team van Sportfondsenbad Amsterdam Oost heten wij u van harte welkom in ons zwembad!

Openingstijden

Maandag
12:00 - 20:30
Dinsdag
08:30 - 18:45
Woensdag
07:30 - 21:00
Donderdag
09:30 - 21:00
Vrijdag
12:00 - 20:30
Zaterdag
08:15 - 12:30
Zondag
08:30 - 13:00

Over zwemmen.nl

Wat is zwemmen.nl en waarom is het er?

Zwemmen.nl geeft informatie over zwemmen én alle zwembaden in Nederland. Vind gemakkelijk een zwembad bij jou in de buurt en lees de beoordelingen van andere bezoekers. Ben je op zoek naar nog meer zwemplezier? Onder het kopje 'Evenementen' zie je in één oogopslag welke leuke activiteiten er in de zwembaden worden georganiseerd. 

Zoek een zwembad

Zoek eenvoudig een zwembad bij jou in de buurt met de zwembadzoeker op de homepage. Vul een plaatsnaam in en krijg direct een overzicht van nabijgelegen zwembaden. Je kunt ook specifieker zoeken op activiteiten of faciliteiten, zoals banenzwemmen en zwemles. Per zwembad vind je informatie over de openingstijden, de aangeboden faciliteiten en beoordelingen.

Babyzwemmen

Zoek je informatie over babyzwemmen? Op zwemmen.nl lees je alles over deze leuke activiteit in het zwembad. Zo kom je alles te weten over de voordelen van babyzwemmen en vind je er tips voor een onbezorgde zwemervaring.

Verenigingszwemmen

In en om het water zijn veel verenigingen actief. Denk bijvoorbeeld aan waterpolo-verenigingen en verenigingen voor wedstrijdzwemmen. Op de pagina’s van verenigingszwemmen zie je welke verenigingen er zijn, en met de verenigingszoeker vind je alle verenigingen bij jou in de buurt.

Zwemles

Op de zwemles pagina’s vind je alles over het Zwem ABC en de eisen die aan de zwemdiploma’s worden gesteld. Ook vind je hier informatie over de zwemlessen die volgen op het Zwem ABC. Op de speciale zwemleraar pagina kun je de vorderingen van jouw kind op zwemles volgen.

Seniorenzwemmen

Zwemmen is voor iedereen leuk. Of je nu volledig vitaal bent of wellicht wat minder fit. Ook met een medische indicatie kun je prima in het zwembad terecht. Op de seniorenpagina’s van zwemmen.nl vind je informatie over gezondheid en speciale activiteiten in het zwembad voor senioren.

Entertainment

Ben je op zoek naar leuke activiteiten in het zwembad? Op de entertainment pagina vind je een agenda met de leukste activiteiten in de Nederlandse zwembaden. Of je nu op zoek bent naar een spetterende wateractiviteit of graag topprestaties van andere zwemmers ziet; met één muisklik vind je de activiteiten in het zwembad bij jou in de buurt.