Vrijetijdscentrum de Boogerd (Oud-Beijerland)

0186-613333
Hortensiastraat 5, 3261 BG Oud-Beijerland
In Vrijetijdscentrum De Boogerd treft u meerdere sportfaciliteiten onder één dak. Het complex bevat een subtropisch zwemparadijs, een sporthal, vier tennisbanen en vier squashbanen. Daarnaast vindt u een multifunctionele ruimte waar vergaderingen of presentaties kunnen plaatsvinden. Buiten dit alles heeft Vrijeteijdscentrum De Boogerd natuurlijk een gezellige horeca waar u na het sporten kunt genieten van een hapje en en drankje.

In Vrijetijdscentrum De Boogerd bevindt zich een schitterend subtropisch zwemparadijs met een wedstrijdbad, een recreatiebad en voor de kleine waterratten een peuterbadje.

Wedstrijdbad
Het wedstrijdbad heeft een afmeting van 25 x 14 meter en is voorzien van een beweegbare bodem van 9 x 14 meter. Met deze bodem kan het diepteverloop van het bad tot 1.80 meter worden aangepast. Ideaal voor het houden van trainingen en zwemwedstrijden. De watertemperatuur van het wedstrijdbad bedraagt maximaal 29°C.
In en rondom het recreatiebad zijn diverse recreatieve voorzieningen aanwezig. Hierbij valt te denken aan:
  • een wildwaterbaan,
  • een draaikolk,
  • een glijbaan van 60 meter,
  • massagestralen,
  • diverse watervallen,
  • een bruisbad,
  • een borrelbad,
  • een peuterbadje 
  • een verwarmd uitzwembassin.

Buitenbad
Dit buitenbad bevat eveneens een fontein en massagestralen. Tussen 1 mei en 30 september is de zonneweide bij het uitzwembad en het peuterbadje open voor publiek. Het recreatiebad heeft daarnaast 2 whirlpools. Uiteraard heeft het zwembad ook een gezellig terras met horecagedeelte.

Tijdens het recreatief vrij zwemmen vindt u regelmatig een opblaasbaar speelelement in het wedstrijdbad. Zo houden we het zelfs voor de grootste waterratten afwisselend!

Openingstijden

Maandag
07:30 - 21:45
Dinsdag
11:30 - 20:30
Woensdag
07:30 - 21:30
Donderdag
07:30 - 21:45
Vrijdag
07:30 - 13:00
Zaterdag
12:30 - 15:30
Zondag
10:00 - 15:30

Over zwemmen.nl

Wat is zwemmen.nl en waarom is het er?

Zwemmen.nl geeft informatie over zwemmen én alle zwembaden in Nederland. Vind gemakkelijk een zwembad bij jou in de buurt en lees de beoordelingen van andere bezoekers. Ben je op zoek naar nog meer zwemplezier? Onder het kopje 'Evenementen' zie je in één oogopslag welke leuke activiteiten er in de zwembaden worden georganiseerd. 

Zoek een zwembad

Zoek eenvoudig een zwembad bij jou in de buurt met de zwembadzoeker op de homepage. Vul een plaatsnaam in en krijg direct een overzicht van nabijgelegen zwembaden. Je kunt ook specifieker zoeken op activiteiten of faciliteiten, zoals banenzwemmen en zwemles. Per zwembad vind je informatie over de openingstijden, de aangeboden faciliteiten en beoordelingen.

Babyzwemmen

Zoek je informatie over babyzwemmen? Op zwemmen.nl lees je alles over deze leuke activiteit in het zwembad. Zo kom je alles te weten over de voordelen van babyzwemmen en vind je er tips voor een onbezorgde zwemervaring.

Verenigingszwemmen

In en om het water zijn veel verenigingen actief. Denk bijvoorbeeld aan waterpolo-verenigingen en verenigingen voor wedstrijdzwemmen. Op de pagina’s van verenigingszwemmen zie je welke verenigingen er zijn, en met de verenigingszoeker vind je alle verenigingen bij jou in de buurt.

Zwemles

Op de zwemles pagina’s vind je alles over het Zwem ABC en de eisen die aan de zwemdiploma’s worden gesteld. Ook vind je hier informatie over de zwemlessen die volgen op het Zwem ABC. Op de speciale zwemleraar pagina kun je de vorderingen van jouw kind op zwemles volgen.

Seniorenzwemmen

Zwemmen is voor iedereen leuk. Of je nu volledig vitaal bent of wellicht wat minder fit. Ook met een medische indicatie kun je prima in het zwembad terecht. Op de seniorenpagina’s van zwemmen.nl vind je informatie over gezondheid en speciale activiteiten in het zwembad voor senioren.

Entertainment

Ben je op zoek naar leuke activiteiten in het zwembad? Op de entertainment pagina vind je een agenda met de leukste activiteiten in de Nederlandse zwembaden. Of je nu op zoek bent naar een spetterende wateractiviteit of graag topprestaties van andere zwemmers ziet; met één muisklik vind je de activiteiten in het zwembad bij jou in de buurt.