Zwembad de Bongerd (Wageningen)

0317-466670
Bornesteeg 4, 6708 PE Wageningen

Sportfondsen Wageningen is al 60 jaar dé zwemaanbieder in Wageningen en omstreken.Zwembad de Bongerd biedt een breed scala aan mogelijkheden en bestaat uit onderstaande faciliteiten:


 • 25 meterbad met beweegbare bodem

 • 1m duikplank (alleen in gebruik tijdens recreatieve tijden ovb ander speelmateriaal)

 • 82m lange glijbaan, voorzien van Islide (interactieve spelelementen en muziek)

 • Ruim recreatiebad met diverse spuitelementen, massagestralen, borrelbank en stroomversnelling

 • Peuterbad met diverse waterattracties voor de allerkleinste

 • Wellness Garden, voorzien van turksstoombad, sauna, infraroodcabine en koude douche

 • Uitzwembad met voldoende gelegenheid om lekker buiten te zwemmen (ook in de winter geopend)

 • Kinderbad buiten, compleet met grote ligweide, piratenschip en volleybal veld

 • Horecavoorziening, gezonde en minder gezonde snack, tevens voor een lekker bakje koffie of ijsje

 • 3x snelbruiners van het merk ergoline

 • Restaurant voorzien van voldoende zitgelegenheden (ook voor het vieren van kinderfeestjes e.d.)

 • Recreatie/vergaderruimte , met diverse voorzieningen: beamer, scherm, tv enz. (Ruimte is te huur)Wilt u meer informatie over voorzieningen of het gebruik ervan, neem contact op met de receptie van het zwembad: 0317-466670Openingstijden

Maandag
07:30 - 22:00
Dinsdag
07:30 - 21:00
Woensdag
07:30 - 22:00
Donderdag
07:30 - 22:00
Vrijdag
07:30 - 17:45
Zaterdag
08:45 - 15:30
Zondag
09:00 - 15:30

Over zwemmen.nl

Wat is zwemmen.nl en waarom is het er?

Zwemmen.nl geeft informatie over zwemmen én alle zwembaden in Nederland. Vind gemakkelijk een zwembad bij jou in de buurt en lees de beoordelingen van andere bezoekers. Ben je op zoek naar nog meer zwemplezier? Onder het kopje 'Evenementen' zie je in één oogopslag welke leuke activiteiten er in de zwembaden worden georganiseerd. 

Zoek een zwembad

Zoek eenvoudig een zwembad bij jou in de buurt met de zwembadzoeker op de homepage. Vul een plaatsnaam in en krijg direct een overzicht van nabijgelegen zwembaden. Je kunt ook specifieker zoeken op activiteiten of faciliteiten, zoals banenzwemmen en zwemles. Per zwembad vind je informatie over de openingstijden, de aangeboden faciliteiten en beoordelingen.

Babyzwemmen

Zoek je informatie over babyzwemmen? Op zwemmen.nl lees je alles over deze leuke activiteit in het zwembad. Zo kom je alles te weten over de voordelen van babyzwemmen en vind je er tips voor een onbezorgde zwemervaring.

Verenigingszwemmen

In en om het water zijn veel verenigingen actief. Denk bijvoorbeeld aan waterpolo-verenigingen en verenigingen voor wedstrijdzwemmen. Op de pagina’s van verenigingszwemmen zie je welke verenigingen er zijn, en met de verenigingszoeker vind je alle verenigingen bij jou in de buurt.

Zwemles

Op de zwemles pagina’s vind je alles over het Zwem ABC en de eisen die aan de zwemdiploma’s worden gesteld. Ook vind je hier informatie over de zwemlessen die volgen op het Zwem ABC. Op de speciale zwemleraar pagina kun je de vorderingen van jouw kind op zwemles volgen.

Seniorenzwemmen

Zwemmen is voor iedereen leuk. Of je nu volledig vitaal bent of wellicht wat minder fit. Ook met een medische indicatie kun je prima in het zwembad terecht. Op de seniorenpagina’s van zwemmen.nl vind je informatie over gezondheid en speciale activiteiten in het zwembad voor senioren.

Entertainment

Ben je op zoek naar leuke activiteiten in het zwembad? Op de entertainment pagina vind je een agenda met de leukste activiteiten in de Nederlandse zwembaden. Of je nu op zoek bent naar een spetterende wateractiviteit of graag topprestaties van andere zwemmers ziet; met één muisklik vind je de activiteiten in het zwembad bij jou in de buurt.