Zwembad de Waterkanten (Lisse)

0252-414488
Sportlaan 21, 2161 VA Lisse
Sportcentrum De Waterkanten, meer dan zwembad!

 

Zwembad De Waterkanten 

Het zwembad van Lisse, gelegen in het hart van de Bollenstreek, omvat een wedstrijdbad, een recreatiebad en een waterspeeltuin voor peuters. Het sportcentrum is kleurrijk ingericht met, hoe kan het ook anders, een bollenthema. Een veelkleurig themabad dat gemakkelijk bereikbaar is en waar je gratis kunt parkeren in de parkeergarage onder het complex. Het wedstrijdbad en het recreatieve gedeelte kunnen afzonderlijk van elkaar gebruikt worden. Dit maakt het mogelijk om het bad tijdens wedstrijden ook open te stellen voor recreatieve doeleinden.
 
Recreatiebad

Het recreatiebad bestaat uit een zwemgedeelte met ook hier een bewegende boden, een whirlpool, stroomversnelling en een spectaculaire waterglijbaan van 60 meter lang. Naast het recreatief zwemmen worden in het verwarmde bad groepslessen gegeven voor jong en oud, fit of herstellend. Voor gezinnen met kinderen t/m 4 jaar beschikt Zwembad De Waterkanten over een waterspeeltuintje met speelmateriaal, fonteintjes en een mini glijbaan.
 
Wedstrijdbad

Het wedstrijdbad is 25 meter lang en heeft 6 banen. Dit bad beschikt over duikplank en een beweegbare bodem, waardoor het bad toegankelijk is voor verschillende groepsactiviteiten en lessen.
 
Sportfondsen Lisse

Naast Sportcentrum De Waterkanten beheert en exploiteert Sportfondsen Lisse meerdere sportaccomodaties als gym –en sportzalen, overdekte tennishal bij LTC Lisse en de kunstgrasvelden van FC Lisse. Ook organiseren wij activiteiten als kinderfeestjes, TopFit voor ouderen, de Koningsspelen, Wintertijd Challenge en vele andere evenementen.  

Openingstijden

Maandag
07:00 - 21:30
Dinsdag
07:00 - 21:30
Woensdag
07:00 - 21:30
Donderdag
07:00 - 20:45
Vrijdag
07:00 - 21:00
Zaterdag
07:00 - 23:00
Zondag
09:00 - 16:00

Over zwemmen.nl

Wat is zwemmen.nl en waarom is het er?

Zwemmen.nl geeft informatie over zwemmen én alle zwembaden in Nederland. Vind gemakkelijk een zwembad bij jou in de buurt en lees de beoordelingen van andere bezoekers. Ben je op zoek naar nog meer zwemplezier? Onder het kopje 'Evenementen' zie je in één oogopslag welke leuke activiteiten er in de zwembaden worden georganiseerd. 

Zoek een zwembad

Zoek eenvoudig een zwembad bij jou in de buurt met de zwembadzoeker op de homepage. Vul een plaatsnaam in en krijg direct een overzicht van nabijgelegen zwembaden. Je kunt ook specifieker zoeken op activiteiten of faciliteiten, zoals banenzwemmen en zwemles. Per zwembad vind je informatie over de openingstijden, de aangeboden faciliteiten en beoordelingen.

Babyzwemmen

Zoek je informatie over babyzwemmen? Op zwemmen.nl lees je alles over deze leuke activiteit in het zwembad. Zo kom je alles te weten over de voordelen van babyzwemmen en vind je er tips voor een onbezorgde zwemervaring.

Verenigingszwemmen

In en om het water zijn veel verenigingen actief. Denk bijvoorbeeld aan waterpolo-verenigingen en verenigingen voor wedstrijdzwemmen. Op de pagina’s van verenigingszwemmen zie je welke verenigingen er zijn, en met de verenigingszoeker vind je alle verenigingen bij jou in de buurt.

Zwemles

Op de zwemles pagina’s vind je alles over het Zwem ABC en de eisen die aan de zwemdiploma’s worden gesteld. Ook vind je hier informatie over de zwemlessen die volgen op het Zwem ABC. Op de speciale zwemleraar pagina kun je de vorderingen van jouw kind op zwemles volgen.

Seniorenzwemmen

Zwemmen is voor iedereen leuk. Of je nu volledig vitaal bent of wellicht wat minder fit. Ook met een medische indicatie kun je prima in het zwembad terecht. Op de seniorenpagina’s van zwemmen.nl vind je informatie over gezondheid en speciale activiteiten in het zwembad voor senioren.

Entertainment

Ben je op zoek naar leuke activiteiten in het zwembad? Op de entertainment pagina vind je een agenda met de leukste activiteiten in de Nederlandse zwembaden. Of je nu op zoek bent naar een spetterende wateractiviteit of graag topprestaties van andere zwemmers ziet; met één muisklik vind je de activiteiten in het zwembad bij jou in de buurt.