Zwembad de Waterwyck (Steenwijk)

0521-514807
Gagelsweg 25, 8331 CM Steenwijk
Sportservice Steenwijkerland exploiteert Zwembad De Waterwyck, Sporthal De Waterwyck aan de Gagelsweg 25 in Steenwijk en Zwembad Vollenhove aan de Flevoweg 3 in Vollenhove. Zwemlessen, aquasporten, zaalsporten, kinderfeestjes en activiteiten als snorkelen, survivalzwemmen, zeemeerminzwemmen vinden hier plaats. Ook de zwemverenigingen vinden hier onderdak.
 
Met ruim 200.000 bezoekers op jaarbasis is Sportservice Steenwijkerland de meest bezochte dagattractie van Steenwijkerland. Alleen al de beide zwembaden trekken jaarlijks meer dan 150.000 dagjesmensen, buiten de zwemlesgroepen en zwemverenigingen om en kunnen daarmee beschouwd worden als de meest bezochte slechtweervoorzieningen van de gemeente.

Zwembad De Waterwyck aan de Gagelsweg 25 in Steenwijk bestaat uit een 25 meter wedstrijdbad en een uitgebreid recreatiebad met 45 meter glijbaan, whirlpool, jetstreams, bruisbaden, waterpaddenstoel, een aparte peuterhoek met peuterbad en een Exotic Garden met stoomcabines en kruidenbaden. En alles is heerlijk warm!

Rond het buitenbassin is een grote ligweide met zonneterras en in en rond de sfeervolle Lounge is voldoende gelegenheid om gezellig te zitten en wat te eten of te drinken. De consumpties zijn vriendelijk geprijsd.

Ook binnen een partijtje voetbal of volleybal spelen is mogelijk in de bij het zwembad gelegen Sporthal De Waterwyck! De hal bestaat uit drie af te sluiten haldelen, die afzonderlijk gehuurd kunnen worden voor een uurtje of middagje sporten. De Waterwyck beschikt over ruime parkeergelegenheid (met zuil voor elektrische auto's), in het hele complex is gratis WiFi en uiteraard zijn er voorzieningen voor minder-validen.

Openingstijden

Maandag
09:00 - 21:30
Dinsdag
09:00 - 21:30
Woensdag
08:45 - 21:30
Donderdag
10:00 - 21:00
Vrijdag
07:00 - 17:00
Zaterdag
13:00 - 16:30
Zondag
10:00 - 16:30

Over zwemmen.nl

Wat is zwemmen.nl en waarom is het er?

Zwemmen.nl geeft informatie over zwemmen én alle zwembaden in Nederland. Vind gemakkelijk een zwembad bij jou in de buurt en lees de beoordelingen van andere bezoekers. Ben je op zoek naar nog meer zwemplezier? Onder het kopje 'Evenementen' zie je in één oogopslag welke leuke activiteiten er in de zwembaden worden georganiseerd. 

Zoek een zwembad

Zoek eenvoudig een zwembad bij jou in de buurt met de zwembadzoeker op de homepage. Vul een plaatsnaam in en krijg direct een overzicht van nabijgelegen zwembaden. Je kunt ook specifieker zoeken op activiteiten of faciliteiten, zoals banenzwemmen en zwemles. Per zwembad vind je informatie over de openingstijden, de aangeboden faciliteiten en beoordelingen.

Babyzwemmen

Zoek je informatie over babyzwemmen? Op zwemmen.nl lees je alles over deze leuke activiteit in het zwembad. Zo kom je alles te weten over de voordelen van babyzwemmen en vind je er tips voor een onbezorgde zwemervaring.

Verenigingszwemmen

In en om het water zijn veel verenigingen actief. Denk bijvoorbeeld aan waterpolo-verenigingen en verenigingen voor wedstrijdzwemmen. Op de pagina’s van verenigingszwemmen zie je welke verenigingen er zijn, en met de verenigingszoeker vind je alle verenigingen bij jou in de buurt.

Zwemles

Op de zwemles pagina’s vind je alles over het Zwem ABC en de eisen die aan de zwemdiploma’s worden gesteld. Ook vind je hier informatie over de zwemlessen die volgen op het Zwem ABC. Op de speciale zwemleraar pagina kun je de vorderingen van jouw kind op zwemles volgen.

Seniorenzwemmen

Zwemmen is voor iedereen leuk. Of je nu volledig vitaal bent of wellicht wat minder fit. Ook met een medische indicatie kun je prima in het zwembad terecht. Op de seniorenpagina’s van zwemmen.nl vind je informatie over gezondheid en speciale activiteiten in het zwembad voor senioren.

Entertainment

Ben je op zoek naar leuke activiteiten in het zwembad? Op de entertainment pagina vind je een agenda met de leukste activiteiten in de Nederlandse zwembaden. Of je nu op zoek bent naar een spetterende wateractiviteit of graag topprestaties van andere zwemmers ziet; met één muisklik vind je de activiteiten in het zwembad bij jou in de buurt.