Zwembad de Wiel (Schagen)

0224-214390
Wielewaal 8, 1742 GC Schagen
Sportfondsen Schagen laat mensen van jong tot oud in beweging komen door middel van een groot aanbod aan zwemlessen, aquasporten en recreatief zwemmen. Daarnaast beschikt Sportfondsen Schagen over 5 sporthallen waar verenigingen, particulieren en organisaties gebruik van maken. Wilt u een sporthal huren? Dan bent u bij ons aan het juiste adres!

Zwembad De Wiel beschikt over een bassin, instructiebad, peuterbad, bubbelbad en stoomcabine. En natuurlijk, onze trots, de glijbaan van 73,5 meter lang met een transparant gedeelte. 
Tevens kunt u terecht in onze gezellige horeca waar u kunt ontspannen na een sportieve inspanning. Onze uitgebreide menukaart staat boordevol gezonde smoothies, verse jus en fruit. Maar u kunt natuurlijk ook kiezen voor iets uit onze frituur of een heerlijke tosti. Naast het restaurantgedeelte hebben wij een ruimte ingericht speciaal voor het vieren van een spetterend kinderfeestje.

De buitenbaden van Sportfondsen Schagen, Zwembad De Veersloot en het Maarten van der Weijdenbad (vh Zwembad Geestmerend), laten zich lenen voor een heerlijk dagje uit voor het hele gezin!

Sportfondsen Schagen is de exploitant en dienstverlener van Zwembad De Wiel, Zwembad De Veersloot,  het Maarten van der Weijdenbad en de sporthallen: De Spartahal, Sportzaal Waldervaart, Groeneweghal, De Harenkarspelhal en Sportzaal De Groet.

Openingstijden

Maandag
07:00 - 22:00
Dinsdag
07:00 - 21:15
Woensdag
07:00 - 18:45
Donderdag
07:00 - 22:00
Vrijdag
07:00 - 22:15
Zaterdag
08:00 - 15:30
Zondag
09:30 - 15:30

Over zwemmen.nl

Wat is zwemmen.nl en waarom is het er?

Zwemmen.nl geeft informatie over zwemmen én alle zwembaden in Nederland. Vind gemakkelijk een zwembad bij jou in de buurt en lees de beoordelingen van andere bezoekers. Ben je op zoek naar nog meer zwemplezier? Onder het kopje 'Evenementen' zie je in één oogopslag welke leuke activiteiten er in de zwembaden worden georganiseerd. 

Zoek een zwembad

Zoek eenvoudig een zwembad bij jou in de buurt met de zwembadzoeker op de homepage. Vul een plaatsnaam in en krijg direct een overzicht van nabijgelegen zwembaden. Je kunt ook specifieker zoeken op activiteiten of faciliteiten, zoals banenzwemmen en zwemles. Per zwembad vind je informatie over de openingstijden, de aangeboden faciliteiten en beoordelingen.

Babyzwemmen

Zoek je informatie over babyzwemmen? Op zwemmen.nl lees je alles over deze leuke activiteit in het zwembad. Zo kom je alles te weten over de voordelen van babyzwemmen en vind je er tips voor een onbezorgde zwemervaring.

Verenigingszwemmen

In en om het water zijn veel verenigingen actief. Denk bijvoorbeeld aan waterpolo-verenigingen en verenigingen voor wedstrijdzwemmen. Op de pagina’s van verenigingszwemmen zie je welke verenigingen er zijn, en met de verenigingszoeker vind je alle verenigingen bij jou in de buurt.

Zwemles

Op de zwemles pagina’s vind je alles over het Zwem ABC en de eisen die aan de zwemdiploma’s worden gesteld. Ook vind je hier informatie over de zwemlessen die volgen op het Zwem ABC. Op de speciale zwemleraar pagina kun je de vorderingen van jouw kind op zwemles volgen.

Seniorenzwemmen

Zwemmen is voor iedereen leuk. Of je nu volledig vitaal bent of wellicht wat minder fit. Ook met een medische indicatie kun je prima in het zwembad terecht. Op de seniorenpagina’s van zwemmen.nl vind je informatie over gezondheid en speciale activiteiten in het zwembad voor senioren.

Entertainment

Ben je op zoek naar leuke activiteiten in het zwembad? Op de entertainment pagina vind je een agenda met de leukste activiteiten in de Nederlandse zwembaden. Of je nu op zoek bent naar een spetterende wateractiviteit of graag topprestaties van andere zwemmers ziet; met één muisklik vind je de activiteiten in het zwembad bij jou in de buurt.