Zwembad Werkina (Werkendam)

0183-501669
Werkina 1, 4251 HK Werkendam

Welkom op onze website!

Zwembad Werkina is een fraai buitenbad gelegen in de bebouwde kom van de gemeente Werkendam vlakbij de divserse uitvalswegen. Tevens is het zwembad goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Bij het zwembad is een ruim parkeerterrein en een fietsenstalling aanwezig. Tevens beschikt het bad over een kassa/receptie en een kleine horecavoorziening.
 
Het gehele complex ziet er verzorgd uit en is voorzien van mooie planten- en bloembakken. Het zwembad voldoet aan de eisen van de WHVBZ en is recentelijk geheel aangepast. Sinds oktober 2004 zijn wij in het bezit van het Keurmerk Veilig en Schoon. De buitenbaden zijn dit seizoen geopend van maandag 30 april tot en met vrijdag 8 september 2018.
 
Entree
Ruim parkeerterrein, voldoende fietsenstalling.
Receptie voor kassa en informatie en een kleine horecavoorziening.
 
Horeca
Tussen het zwemmen door wordt er ook aan de inwendige mens gedacht. Bij onze horecavoorziening kunt u terecht voor o.a. koffie, frisdranken, snoep, ijs en snacks. Ook is er een ruim terras aanwezig met tafels, stoelen en parasols.


ZWEMBASSINS

Het eerste (instructie)bad:
Een lekker ruim ondiep bad met een diepte van 0.40 cm tot 0.80 cm met een kinderglijbaan. De kleintjes kunnen zichzelf hierin lekker vermaken.
 
Het tweede (recreatie)bad:
Dit bad heeft een diepte van 0.80 cm tot 1.40 cm en heeft een familieglijbaan.
 
Het derde (wedstrijd)bad:
Dit 25 meter bad heeft een diepte van 1.40 cm tot 3.25 en is voorzien van een 1 meter- en een 3 meter springplank.
 
Hiernaast  zijn er nog speciaal voor de allerkleinsten 3 aparte kleuterbadjes.
 
Rondom de bassins voldoende banken, picknick tafels en terras meubilair.
 
Speelgelegenheid:
Kleuter/peuter speeltuin met speelvoorzieningen zoals: duikelrek, eendenkuipje, klim- en glijbaan, wip speeltoestellen. Het complex is voorzien van een grote en voor de kleuter een wat kleinere zonne/speelweide. 
 
Kleedruimten:
Wisselcabines en groepskleedruimtes 
Een kleedcabine voor gehandicapten.
 
Douches en heren en dames toiletgroep:
Douches, zowel buiten als binnen bij toiletgroep, warm en koud.

Openingstijden

Maandag
07:00 - 18:30
Dinsdag
07:00 - 20:30
Woensdag
07:00 - 18:00
Donderdag
07:00 - 18:30
Vrijdag
07:00 - 17:30
Zaterdag
10:00 - 17:00
Zondag
gesloten -

Over zwemmen.nl

Wat is zwemmen.nl en waarom is het er?

Zwemmen.nl geeft informatie over zwemmen én alle zwembaden in Nederland. Vind gemakkelijk een zwembad bij jou in de buurt en lees de beoordelingen van andere bezoekers. Ben je op zoek naar nog meer zwemplezier? Onder het kopje 'Evenementen' zie je in één oogopslag welke leuke activiteiten er in de zwembaden worden georganiseerd. 

Zoek een zwembad

Zoek eenvoudig een zwembad bij jou in de buurt met de zwembadzoeker op de homepage. Vul een plaatsnaam in en krijg direct een overzicht van nabijgelegen zwembaden. Je kunt ook specifieker zoeken op activiteiten of faciliteiten, zoals banenzwemmen en zwemles. Per zwembad vind je informatie over de openingstijden, de aangeboden faciliteiten en beoordelingen.

Babyzwemmen

Zoek je informatie over babyzwemmen? Op zwemmen.nl lees je alles over deze leuke activiteit in het zwembad. Zo kom je alles te weten over de voordelen van babyzwemmen en vind je er tips voor een onbezorgde zwemervaring.

Verenigingszwemmen

In en om het water zijn veel verenigingen actief. Denk bijvoorbeeld aan waterpolo-verenigingen en verenigingen voor wedstrijdzwemmen. Op de pagina’s van verenigingszwemmen zie je welke verenigingen er zijn, en met de verenigingszoeker vind je alle verenigingen bij jou in de buurt.

Zwemles

Op de zwemles pagina’s vind je alles over het Zwem ABC en de eisen die aan de zwemdiploma’s worden gesteld. Ook vind je hier informatie over de zwemlessen die volgen op het Zwem ABC. Op de speciale zwemleraar pagina kun je de vorderingen van jouw kind op zwemles volgen.

Seniorenzwemmen

Zwemmen is voor iedereen leuk. Of je nu volledig vitaal bent of wellicht wat minder fit. Ook met een medische indicatie kun je prima in het zwembad terecht. Op de seniorenpagina’s van zwemmen.nl vind je informatie over gezondheid en speciale activiteiten in het zwembad voor senioren.

Entertainment

Ben je op zoek naar leuke activiteiten in het zwembad? Op de entertainment pagina vind je een agenda met de leukste activiteiten in de Nederlandse zwembaden. Of je nu op zoek bent naar een spetterende wateractiviteit of graag topprestaties van andere zwemmers ziet; met één muisklik vind je de activiteiten in het zwembad bij jou in de buurt.